Tervishoid

Jooksmine koos lapse ja vankriga

Tahaks jooksma minna, aga pole last kellegi hoolde jätta? Pole hullu, paki laps kärru ja mine! Eelnevalt loe alljärgnevalt mõned soovitused, kuidas see mõlemale meeldivaks osutuks.
Lukusta esiratas
Mõnedel jooksukärudel on fikseeritud esiratas, mõnedel jälle mitte. Kui sa jooksed siis kindlasti lukusta esiratas kindlasse asendisse, sest nii on turvaline. See ennetab õnnetust, mis võib lõppeda halvasti nii sulle kui lapsele.
Paki targasti
Enamikel jooksukärudel on korv allpool, samas võib olla ka muid sahtleid ja hoidikuid, kuhu asju paigutada. Seega peaks olema sul piisavalt ruumi, et võtta kaasa asju mida võib vaja minna. Kindlasti ära unusta omale kaasa võtta rätikut (sest tõenäoliselt sa hakkad higistama), niiskeid salvrätte, mähkmeid, vett ( nii sulle kui lapsele), näksimist ning raamat või mänguasi lapse lõbustamiseks. Kunagi ei tea, milline tuju võib lapsel olla. Parem kui oled varustatud kõige vajalikuga.
Kaitse last ilmaolude eest
Joostes hakkab sul kiirelt soe, kahjuks aga mitte sinu lapsel. Võta talle kaasa midagi tavapärasemast soojemat, kas mõni kampsun või tekike. Samuti võid kaasa võtta ka kärule sobivad vihma-ja tuulekiled. Palava ilmaga veendu, et laps ei ole liigselt riides ning on kaitstud UV- kaitsega ning pead kaitseb käru päikesevari.
Heitlikel ilmadel, tee lühikesed jooksud või jäta laps üldse hoidjaga.
Väldi autorohkeid kohti
Eelista jooksmist looduses, parkides või jalgratta radadel. See mõjub hästi Sinu liigestele ning sa ei pea jälgima mööda kihutavaid autosid.
Planeeri targasti
Ideaalne on minna jooksuringile veidi enne lapse lõunaund, kuna ühtlane liikumisrütm aitab lapsel paremini uinuda.
Väldi minekut enne söögiaega. Kui lapsel tekib nälg, muutub ta rahutuks ja tahab saada vankrist välja.
Ohutus ennekõike
Võid tunda ahvatlust lükata natuke kärule hoogu ja siis käed vabalt, edasi joosta. Parem mitte. Vanker võib kaotada juhitavuse ning võib olla ohtlik nii sulle, lapsele kui ükskõik kellele, kes sinu vahetusläheduses viibib.
Kinnita lapsel kõik turvarihmad
Turvarihmad kaitsevad sinu last kärust välja kukkumast. Samuti hoiab lapse kindlalt paigal, et ta ei saaks oma sõrmi rataste vahele panna. Isegi kui sa ei liigu kiirelt, on ilma turvarihmadeta sõitmine ohtlik.
 

Write A Comment