Mängud

Eksperdid soovitavad: milliseid mänguasju lapsele osta

Kostümeerimine arendab kujutlusvõimet

Kunstitarbed:
Värvilised paberid, sädelevad markerid, kriidid ja vesivärvid pakuvad suurepärast võimalust laste eneseväljendust ja loomingulist arengut inspireerida. Igas lapses peitub väike Picasso.
Muusikalised instrumendid:
Olgu selleks trummikomplekt, pasun või helisalvesti – muusikaline instrument pakub alati lõbu. Rütmitaju arendamine treenib lapse kuulmist.
Raamatud:
Lasteraamatud võivad olla ilusad ja inspireerivad. Need võimaldavad lastel lahendada teiste probleeme, reisida džunglisse ja astuda läbi luubi. Lapsele ettelugemine on üks toredamaid tasuta meelelahutusi. Lastele ette lugedes räägi neile, millest jutt käib ja rahulda nende uudishimu. Luba neil pidevalt vahele segada ja küsimusi esitada ja kindlasti kaisutage, et lugemine seostuks soojuse ja seltskonnaga.
Nukud:
Ükskõik, milline nukk annab kujutlusvõimele ainest. Nukk on mängu alus ning on 90 protsenti laps ja 10 protsenti nukk. Nukud arendavad mitmeti lapse sotsiaalseid oskusi – näiteks teise eest hoolitsemist või sõbranna ja tema nukuga seiklema minemist.
Lauamängud:
Uuringud on kinnitanud, et arvutamist nõudvad lauamängud arendavad matemaatilisi oskusi, mida koolis vaja läheb. Ühtlasi õpetavad nad arutlema reeglite üle, ootama oma järjekorda ja olenevalt mängust ette planeerima ja strateegiaid looma.
Taskulambid:
Arvestades, et lastele pakub niikuinii väga palju huvi taskulamp, mida me hädaolukorraks hoiame, võiksid tema huvi rahuldada ja osta talle laetavate akudega päris oma taskulamp, millega on tore huvitavaid varjuloomi teha.
Konstruktsioonid:
Koltsidega mängimine arendab lapse geomeetrilist mõtlemist, ruumitaju ja õpetab lapsele ehitamiseks teistega koostööd teha.
Savi või Play-Doh:
Nätske aine voolimine annab lapsele hea võimaluse luua esemeid ja elukaid nii nagu ta neid oma peas ette kujutab. Võtke appi pudrunui või küüslaugupress ja saate pallikujulisest tükist neile olenditele ka juuksed pähe.
Pusled:
Teadlaste sõnul arendab puslede kokkupanek ruumilisi teadmisi ja sõnavara (alumine, ülemine, ülal, all). Ühtlasi pakub see suurepäraselt võimalusi sotsiaalseks suhtluseks ja koostööks sõprade ja pereliikmetega.
Kostüümid, sh vanad riided:
Dramaatilised mängud teevad lapsest lugeja, sest rollimängudega räägivad nad alati lugusid. Kostüümide, vanade kübarate ja naljakate habemete-parukatega saavad lapsed muutuda uuteks tegelasteks, kelle nad käigupealt välja mõtlevad.
Allikas: iVillage

Write A Comment